cellar door

"Onda kad vam izgleda sve izgubljeno, tek tada počinje pravi život." L.T.


24.09.2018.

barkley

danas sam se smrznuo ko malo pile. bio sam mokar od glave do pete. kacket i kapuljaca su malo ublazili situaciju za glavu, ali su zato ruke bilo smrznute dok sam dosao do kuce.

inace mi treba dvadesetak minuta pedalanja do kuce. ako se malo vise potrudim moze i za 17, ali zbog saobracaja je tesko ista brze od toga - naravno ako ne zelim da plivam u vlastitom znoju kada dodjem kuci.

uglavnom, danas je za biciklistu u meni bio jedan od ljepsih dana. nigdje nijednog idiota koji bi mogao da iskoci pred biciklo niotkud, pa da mi se poslije izvinjava kada ga udarim (sto se desilo vise puta u ovoj sezoni). to je taj lijepi dio. manje lijepi dio je da sam bio sav mokar i da su mi pogotovo stradali kvadricepsi koji su najvise bili izlozeni vjetru i kisi. nista bolje nije bilo ni sakama koje nisam ni osjecao na kraju i bojao sam se da ce mi ruka skliznuti sa rucki, a da to necu ni osjetiti ili shvatiti. srecom do toga nije doslo.

naisao sam na samo jos dva idiota koji su bili bezumni kao i ja pa da po onom kijametu krenu negdje na biciklu. stigao sam na kraju kuci, srknuo dvije kafe i jedan caj od majcine dusice sa medom i pogledao jedan dokumentarac koji mi je ugrijao tijelo i dusu. ( https://www.tsn.ca/tsn-originals/video/tsn-original-endless-in-pursuit-of-the-barkley~1429091/tsn-original-endless-in-pursuit-of-the-barkley~1429091 )

to mi je sada ujedno i san, rame uz rame sa Mont Everestom ^^

p.s. drugi link, ako prvi ne radi: http://fw.to/yJapiKV